Golvvård


Golvvård gör vi alltid på icke kontorstid. Ett ny polishat golv behöver minst 8 timmar att vila innan man bör gå på det. För en nytvättad matta gäller samma sak. Den bör torka ca 8 timmar innan den beträds.


Hur ofta en polishbehandling eller mattvätt bör göras, bestäms av i vilka miljöer golven är i, och om golven beträds frekvent. Till exempel ett butiksgolv med många kundfötter som drar in grus mm vintertid behöver oftare behandlas än ett lugnt och stilla kontor.


Mattvätt.

När det gäller mattvätt, så är det oftast heltäckande mattor som vi rengör med hjälp av en mattvättmaskin utrustad med ett munstycke som med tryck sprutar ner en lösning bestående av vatten och mattrengöringsmedel i mattan. Samtidigt suger samma munstycke upp smutsvattnet ur mattan. För större ytor finns maskiner även utrustade med borstvalsar, fungerar ungefär som en kombimaskin. För hårda golv som till exempel linoleum, kork eller plast golv, så kan man göra en maskinskurning, med efterföljande polishbehandling för att få ett snyggt och lättstädat golv.


Linoleum golv med gammal sliten polish.

Är det fråga om ett linoleum golv som det finns gamla polish rester på, så kan en "nollställning" av golvet komma på fråga. Det innebär att den gamla polishen maskinskuras bort med ett polishbort medel. När all polish är avlägsnad, så sköljs golvet med vatten. Därefter, när golvet är helt torrt, läggs ett lager med grundpolish. När grundpolishen har torkat, så läggs slutligen minst 2 lager topp polish.


Linoleum golv med polish yta som behöver underhållsbehandlas.

Vi maskinskurar golvet med rengöringsmedel för att få bort all smuts utan att ta bort polishen. Efter sköljning av golvet, läggs två lager topp polish.


Kork och plast golv.

En behandling av kork och plast golv är densamma som med linoleum golv, med skillnaden att grundpolish inte används.


Polish typer.

En mängd olika polish typer finns att välja mellan, beroende på vilken lyster man vill få. Det finns alltifrån matt till högglans. Olika slitstarka polish finns också beroende på hur mycket golvet i fråga trafikeras. Det finns även polish fri från ftalater som med fördel kan användas på förskolor och liknande där barn vistas.Vi har inga fasta priser på golvvård, utan vi ger en offert, efter att vi har tittat på golven och fått en bild av vilken behandlingsmetod som önskas. Detta för att priserna på de olika polish typerna skiljer sig åt, samt tidsåtgången mellan de olika behandlingsmetoderna varierar. Ytan på golvet som ska behandlas spelar också roll.

Ring nu: 073 6560712 | Mejla Limpyo Städ